Non Lineaire Analyse

De WellAnalyse (of Oberon®) is een Non-Lineair Systeem (NLS). Non-Lineaire Diagnostiek is een andere manier om te diagnosticeren dan we gewend zijn in de reguliere geneeskunde. Het houdt zich namelijk bezig met verbanden en oorzaken. Want wat is de reden dat we ziek worden?

In de WellAnalyse zit ruim 50 jaar aan research en development. De eerste ontwikkelingen zijn gedaan op Stanford Medical voor het Amerikaanse leger. Later door de Russen voor zowel hun elitetroepen in het leger als voor hun kosmonauten. Ze wilden voor hun kosmonauten een systeem ontwikkelen dat al in een vroeg stadium eventuele disbalans in het lichaam zou kunnen detecteren. Zelfs nog vóór het zich fysiek heeft gemanifesteerd. Iemand uit de ruimte terug halen is immers heel kostbaar. Daarom is de WellAnalyse erg krachtig als preventiemiddel. Door de bijdrage en toepassingen van Prof Popp is de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid verbeterd.

Niet Liniaire AnalyseWat is lineair denken?

Deze manier van denken is de reguliere manier van denken bij artsen in het ziekenhuis en gericht op: wat is de pathologie om vervolgens het protocol te volgen. Het is een lineair causale manier van denken: oorzaak-gevolg.  Deze manier van denken werkt als klachten zich al hebben gemanifesteerd in het lichaam. Helaas is dit lang niet altijd het geval, zijn er vage klachten en kan de reguliere zorg geen oorzaak vinden. Dit betekent niet dat er dan niets aan de hand is. Soms wordt er wel wat gevonden en gaat men over op protocollen, daarbij wordt uitgegaan van ….terwijl andere zaken, zoals stress, voeding, psycho-emotioneel etc. ook belangrijk zijn.

Wat is non-lineair denken?

Bij non-lineair of circulair denken, ziet men het symptoom als een manier om een probleem op te lossen. Er zijn meerdere waarheden en er worden bredere verbanden dan oorzaak-gevolg onderzocht. Alles heeft met alles te maken. Het vraagt niet naar oorzaken maar naar gevolgen. Niet: Hoe komt het? Maar: Hoe komt het naar voren of wat kan je doen om het op te lossen!

Enkel voorbeelden:

  • Diagnose ijzertekort met HB van 6.1. Advies ijzerpreparaat voor 6 weken. Bloedarmoede geeft vermoeidheid en klachten als haaruitval, bleek, duizelig. Omdat Ans 45 jr al 3 jaar vermoeid blijft en niet van de reguliere medicatie komt doet ze de gezondheidsscan bij Centrum Vitaal. Volgens de WellAnalyse neemt ze de voedingsstoffen niet goed op, spijsverterings- enzymen zijn niet optimaal en is er sprake van micro-organismen (parasieten) . Verder heeft Ans 3 kinderen en is 3 jaar geleden van haar man gescheiden. Er zijn dus meer factoren die meespelen.
  • NLS AnalyseNatasja is al 6 weken thuis van haar werk ivm vermoeidheid. Alle waarden bij de huisarts zijn goed, er is niets te vinden. Volgens de WellAnalyse neemt ze B12 niet goed op en zou er sprake zijn van anemie. Bij navraag blijkt dat ze al jaren vegetarisch leeft, maar met de voeding wel rekening houdt met voldoende eiwitten. Ze gebruikt al meer dan 1/2 jaar cranberry i.v.m. terug kerende blaasontsteking van Lucovitaal (daar zit lactobaccilus in, vandaar de uitslag hieronder positief voor lactobaccilus.) Hoewel ze voldoende supplementen in neemt in verband met haar vegetarische leven is de intrinsic factor / opname in de maag van B12 niet goed genoeg. Advies een goede B12 met acupunctuur.

Biochemie WellAnalyse

Uitslag micro-organismen

 

Opmerking: vertaling WellAnalyse najaar 2018 / Studie en  scholing voor NLS Analyse is vanzelfsprekend